Sinekler, insanların yaşadıkları tüm alanlarda yaşamaktadırlar. İnsanların kullandıkları besin maddeleri ve organik atıklarla beslenmekte, tifo, dizanteri, kolera ve tüberküloz gibi hastalıklarında taşınmasına etki etmektedir. Ağız yapısı yalayıcı-emici ve delici-emicine sahip olabilirler.
Dünya genelinde 177 familya mevcuttur bu familyadan da 120 000 tür bulunmaktadır. Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika bölgelerini içine alanda 29.579 tür, Türkiye’de ise 63 familya ve 1170’den fazla tür bulunmaktadır. Tam başkalaşımlı olduklarından larvaları hem görünüş ve yaşam tarzı bakımından erginliklerinden oldukça farklıdır.
Rahatsız edici eklembacaklılar sorunun ortadan kalkması adına profesyonel çalışmalar ile sizlere hizmet vermekteyiz. Sinek mücadelesi öncesi ve sonrası olmak üzere iki mücadele yöntemi bulunmaktadır. Biz sizlere sinek ilaçlama ve sorunu çözmede yardımcı olmaktayız. Sizler için haşerelere kalıcı ve uzun ömürlü çözümler üretmekteyiz.
Çift Kanatlılar yeryüzünün hemen her bölgesine dağılmışlardır. Çoğu sağlık bakımından da, tarım bakımından da zararlı yaratıklardır. Ağızları emmeye elverişli biçimdedir; bununla kan da emerler. Bu takımda, karasinek, sivrisinek, et sineği, yeşil leş sineği, sirke sineği, çeçe sineği,at sineği gibi böcekler bulunur.
Kara Sinek :Karasineğin yapısı öbür böceklerinkine benzer. Başının önünde iki kısa duyargası bulunur. Gözleri iri, şişkin iki çıkıntı halindedir. Her biri 4.000 gözcükten meydana gelmiştir. Sineğin dudakları birleşerek, bir hortum biçimini almıştır. Bu sayede, hayvan besinini sokarak, emerek alır. Hortumunu emeceği sıvının üzerine koyarak emmeye başlar. Sıvının kıvamı çok koyuysa, önce tükürüğüyle sulandırır, emilebilecek hale getirir, sonra emer.
Sivrisinek : Sivrisineğin vücudu ince ve uzun, başı ise çok küçüktür. İki petek gözü, iki de duyargası vardır. Alt dudakla üst dudak birleşerek, hortum halini almıştır. Hortumun içinde, sert bir iğne bulunur. Sığır, manda gibi kalın derili hayvanların derilerini bile iğnesiyle delip, kanlarını emebilir.durgun sularda, bataklıklarda yaşar. Kuraklığı ve sıcağı hiç sevmez. Gündüz saklanıp, geceleri ortaya çıkması da bundandır. Yumurtalarını da durgun sulara bırakır.
Karasinek gibi, sivrisinek de zararlı bir böcektir.Birçok sivrisinek çeşidi vardır. Bunların en tehlikelisi anofel’dir. Çünkü, dişi anofeller sıtma mikrobunu aşılarlar. Anofel, yere konunca, vücudu yere eğik durur. Ayrıca, kanatlarının üzerinde de benekler vardır. Öbür sivrisinek türlerinden bu özellikleriyle ayırd edilebilir.