Fare İlaçlama

Küçük yapılı hayvanlar olması rağmen kendilerinden büyük zararlar vermeleriyle bilinmektedir. Fareler hemen hemen bütün besin maddelerini yemekte, tahta eşyaları kemirmekte, çuval ve ambalajlı ürünlere zarar vermektedirler. Pislik ve idrarları ile besin maddelerini kirleterek kullanılmaz hale getirirler. 

Diğer taraftan kuduz, paratifo, tifo ve tifüs gibi tehlikeli hastalıkların dağıtılmasında büyük etkiye sahiplerdir. İnsanların yerleşip barındıkları yerlerde üreyip çoğalmayı tercih ederler. Fare ve sıçanların en önemli yakalayıcıları kedi, köpek, tilki, gelincik, şahin, baykuş ve yılanlardır. 

Fare ile mücadele için gerekli tüm bilgileri ve fare ilaçlama, sıçan ilaçlama gibi hizmetleri sayfamızı ziyaret ederek ve bize ulaşarak temin edebilirsiniz.

 

EV FARESİ

Ev faresi yapı olarak çok küçük hayvandır. Boy ve yapıları, yaşadığı iklim koşullarına ve beslenmelerine bağlı olarak değişir. Ev fareleri oldukça küçük yapılıdır ve genellikle boyları 10 cm’yi geçmez. Ev fareleri, sıcak havalarda evlerin içlerine pek gelmesede kışın soğuk havalarda ev ortamına yerleşerek insanların besinine ortak olan hayvanlardır.

LAĞIM FARESİ

Lağım faresi adından da anlaşıldığı gibi lağımda yaşayan ve lağım suları ile insan yaşam alanlarına gelen bir fare türüdür. Lağım farelerinin boy ve yapıları beslenmesine bağlı olarak değişmektedir. Genellikle boyları çok büyük olan bu fareler, 30 cm kadar olabilir bu hayvanlar, çok güçlü ve tehlikelidirler. Doğal afetlerde ve bazı bölgelerde toplu halde insanlara ve ekinlere saldırabilir zarar verebilmektedir. 

ÇATI FARESİ

Çatı faresi, evlerin çatı ve bodrumlarında sıklıkla bulunan bir fare türüdür. Yapı ve boy olarak ev faresinden büyük olan çatı fareleri,lağım faresinden biraz küçüktürler. Boyları beslenmesine bağlı olarak 20 – 25 cm’e kadar ulaşabilir. Bu fareler de çok güçlü ayaklar ve çok sert tırnaklar vardır. Bu sayede binaların en üst katına kadar çıkabilirler. Çatı fareleri, yılda 4 -5 defa çiftleşir ve her seferinde yaklaşık olarak 6 – 8 kadar yavru doğururlar.

SU FARESİ

Su faresi yapı ve şekil olarak diğer fare cinslerinden çok farklıdır.Vücudu uzun bir yapıdadır ve kıllı bir kuyruğu vardır. Su faresinin kuyruğu oldukça uzun ve kıllıdır. Parmak araları ise derili olup yüzmesini kolaylaştırmaktadır. Tıpkı ördek ayağı gibi ve suda mükemmel bir şekilde yüzerler.Gündüzleri her tarafta bulunurlar. Su dışında bitkisel besinleri (taze otları, çiçekleri, bitki ve ot köklerini) kemirerek beslenirler.

Open chat