Karıncalar sosyal yaşam gösterirler, yuvalarını toprağın altına yaparlar. Böcekler arasında sosyal yaşam açısından en gelişmişidir. Son derece iyi örgütlenmiş bir düzen içerisinde koloni denilen topluluklar halinde yaşamlarını sürdürürler. Topluluk halinde yaşamaları, belirli bir düzen halinde yaşamalarına neden olmuş bu düzen karışıklık çıkmaması için çok önemlidir.
Karınca kolonilerinin bireyleri kendi üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirirler.Her bir karınca kendisi için değil koloni devamlılığı için yaşamaktadır. Karıncalar kendi besinlerini üretip depolar ve yavrularını gözetmektedir. Karıncaların iğnelerinde bulunan zehirleri formik asit içermektedir. Bu nedenle bazı türlerin sokması ağrılı ve alerjiye yol açabilir.
Karınca ile mücadele kalıcı ve etkisi uzun olan kontak etkili insektisitler kullanılmalıdır. Karınca ilaçlama yapılırken kullanılan ilaçların diğer ilaçlar da olduğu gibi uygulamasında dikkat edilmelidir. Bunun için parazit ilaçlama, böcek ilaçlama gibi profesyonellik gerektiren işlerde bizlere ulaşmanız yeterlidir. İsterseniz sitemizden iletişim bölümünden bize ulaşabilir veya numaramızı arayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.